Uwielbiam zupy, mogłabym gotować i jeść same zupy (no prawie :-). Dziś coś na czerwono./ I love soups! I could cook & eat only soups (almost :-) today something in red. 



posiekajcie marchewkę, pietruszkę, pory i cebulę, wrzućcie do garnka lub rondla, dodajcie bulion z oliwą, zamieszajcie, gotujcie na małym ogniu przez ok 5-10 minut mieszając od czasu do czasu, pora dodać kurkumę, curry, gałkę, ajwain, kardamon, czarnuszkę, sól, pieprz...uff mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam... następnie... /cut: carrots, parsley root, leeks and onion, put them into a pan or pot with vegetable stock and olive oil, stir, cook on a gentle heat for about 5-10 minutes, stirring occasionally, add turmeric, curry, nutmeg, cardamon, black cumin, carmon seeds, salt and pepper...next...

gotujcie bez przykrycia ok 30 min. albo kiedy uznacie że warzywa są wystarczająco miękkie, zmiksujcie zupę gdy już będzie gotowa/ cook, uncovered, for 30 minutes, or just until the vegetables are tender/ prepare croutons, blend the soup when it's ready

a następnym razem: moja absolutnie rewelacyjna (wszyscy tak mówią, więc nie jest to jakieś tam przechwalanie się ;-)zupa z łososiem
całusy

0 comments:

Post a Comment

 
Top